Duchové - Telgemeier, Raina, 1977- (Paseka, 2017)
Catrina se s rodinou stěhuje na pobřeží Severní Kalifornie a není zrovna nadšená, že musí opustit svoje kamarády a zázemí. Jenže její sestra Maya trpí vážnou nemocí, proti níž působí vlhký, slaný vítr, vanoucí od moře. A léčivé účinky prý nejsou to jediné, co vítr do městečka Bahía de Luna přináší. Sestry ze všech stran slyší, že tu žijí duchové. Říkají obyvatelé města pravdu, nebo jen straší nové sousedy? Zatímco Maya se nemůže dočkat, až nějakého ducha potká, Catrina s nimi nechce mít nic společného. Ale možná se blíží doba, kdy bude muset hodit svůj strach za hlavu a myslet především na dobro mladší sestry… Po autobiografických hitech Úsměv a Ségry se nejoblíbenější ženská autorka komiksu poprvé pustila do nadpřirozeného tématu, ale opět vznikl humorný a dojemný příběh o síle rodiny, přátelství a překonávání vlastních obav. To, že Duchové získali komiksového Oscara – Cenu Willa Eisnera – pro nejlepší dětský komiks roku 2016, není žádná strašidelná náhoda.