Lidský mozek : 50 myšlenek, které musíte znát - Costandi, Moheb (Slovart, 2014)
Mozek je nejmocnější a nejzáhadnější orgán lidského těla. Obsahuje neuvěřitelných 100 miliard nervových buněk a přenos informace v něm je otázkou asi tisíciny sekundy. Neurobiolog Moheb Costandi čerpá z 50 nejzajímavějších poznatků neurovědy a vysvětluje, jak se tento orgán mění v průběhu růstu a stárnutí. Zpřístupňuje nejnovější poznatky o duševních poruchách, jako jsou demence nebo schizofrenie, a nevyhýbá se ani provokativním otázkám: Liší se mužský mozek od ženského? Mají emoce biologický základ? Může být sledováno, co si lidé myslí? Publikace představuje úvod do mimořádně vzrušujícího vědního oboru o lidském mozku a vychází v edici 50 myšlenek, které musíte znát.