Římský válečník. - Sidebottom, Harry (BB/art, 2014)
Píše se rok 264 našeho letopočtu a všemocné římské impérium se roztrhlo vedví. Vlády nad západními provinciemi – Galií, Hispánií a Británií – se zmocnil uzurpátor císařského trůnu Postumus a na pláních severní Itálie se sbírá armáda císaře Galliena, který je rozhodnut zrádce nemilosrdně ztrestat. Válka je nevyhnutelná a každý si musí zvolit stranu. Balista je vyslán na tajnou misi po Jantarové stezce až daleko na sever do Hyperoboreje, zpět do jeho staré vlasti a k jeho lidu. Cestou musí čelit útokům maskovaného, neznámého válečníka a jeho družiny, kteří se Balistu a jeho doprovod snaží mečem i ohněm zastavit. Ani doma však nejsou z jeho návratu všichni šťastní. V bitvě mezi Posumem a Gallienem může vyhrát jen jeden. Jen jeden z nich může být císařem.