Římský válečník. - Sidebottom, Harry (BB/art, 2013)
Píše se rok 263 našeho letopočtu a římský císař Gallienus pověřil svého generála Balistu novým úkolem. Má se vydat hluboko na území kočovných kmenů za Kavkazem a poštvat je proti sobě tak, aby nemohly škodit římskému impériu. Balista ví, že ho císař odsoudil prakticky do vyhnanství a že svůj život stráví nekonečnou poutí v pustinách na hranicích známého světa. V bitvách, které pro Řím vybojoval, si vyrobil mnoho nepřátel. Již dva gótské kmeny mu odpřísáhly krevní mstu. Nyní mu navíc kráčí v patách tajemný vrah. Soanská princezna Pythnonissa se nedokázala vyrovnat s jeho odmítnutím a také ona mu přísahala pomstu. Vrah postupně zabíjí jednoho člena Balistovy družiny po druhém. Podaří se Balistovi uniknout a zachránit i své nejbližší?