Mýty: legendy v exilu - Willingham, Bill, 1956- (Světové komiksy česky, 2014)
V New Yorku existují čtvrti obývané nejrůznějšími komunitami - od Číňanů až po Italy. O všech se ví. Ovšem jedna čtvrť je přece jen trochu jiná. Bydlí v ní Mýty. Emigranti z okupovaného pohádkového světa. Bytosti, které známe jen z dětských knížek, žijí inkognito mezi normálními lidmi a mají jeden velmi nepohádkový problém. Vraždu. Vraždu, která může zničit celou mytickou komunitu. Vraždu Šípkové Růženky, která... v rozporu s pohádkami... nežila šťastně až do smrti. V této knize najdete pět prvních sešitů jedné z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších komiksových řad současnosti a zjistíte, že i pohádkové bytosti jsou postavy z masa a krve... případně dřeva a barvy.