Flash. - Williamson, Joshua (Světové komiksy česky, 2018)
Pro ty, kdo nesli jméno „Flash“ před ním i po něm – pro Jaye Garricka, Wallyho Westa a Barta Allena –, představoval Barry Allen největšího z hrdinů oblékajících šarlat zdobený bleskem. Když Mnohovesmír čelil Krizi, která hrozila jeho zničením, Barry obětoval život, aby převážil misky vah k vítězství. Nyní se Barry Allen vrátil a všichni hrdinové ve vesmíru DC mají chuť slavit... až na samotného Barryho. Jeho návrat má totiž důvod, který nikoho ani ve snu nenapadl, a zřejmě má spojitost s podivnou vraždou v kriminalistické laboratoři v Central City. Pachatel se tam pokusil zopakovat průběh nehody, díky níž Flash získal svou rychlost. Ať už se s Barrym během jeho útěku z extradimenzionálního energetického zřídla známého jako Zdroj rychlosti stalo cokoliv, podstoupil změny, které stále nezvládá pochopit. A možná už ani nepochopí... než bude pozdě. Scenárista Geoff Johns a výtvarník Ethan Van Sciver sklidili zasloužený úspěch za příběhy Green Lanterna. Nyní stejný zrod očekává Barryho Allena i všechny ostatní Flashe – šarlatový blesk znovu rozčísne vesmír DC! Barry Allen – Flash. Svým zrodem odstartoval Stříbrný věk, svou hrdinskou smrtí při obraně vesmíru před kosmickou Krizí se stal legendou. Nyní jej další Krize přivedla zpět k životu, avšak Nejrychlejší člověk světa s oním světem náhle není schopen držet krok. Zanechal po sobě odkaz, kterého se jeho následovníci chopili s takovou pílí, že ve svém návratu nespatřuje smysl. Zbývá jediná záhada, kterou za svého předchozího života nevyřešil – vražda jeho matky.