Apokalypsa Z : temné dny - Loureiro, Manel, 1975- (Fantastika (Argo), 2018)
Druhý díl hororové "zombie trilogie" Apokalypsa Z nás přivádí do okamžiku, kdy nadešel konec civilizace, jak ji známe. Španělsko, stejně jako zbytek světa, čelí hrozivé pandemii, která všechny postupně proměňuje v hrozivé nenasytné stvůry bažící stále po nových obětech. Těch několik málo jedinců, kteří prozatím nepodlehli, má jediný cíl, a to přežít. I prvotní snaha vlád ochránit alespoň část obyvatel vyšla naprázdno, když do připravených úkrytů pronikli osoby nakažené virem. Většina španělských uprchlíků vzdorujících zombie apokalypse se ukrývá na ostrově Tenerife. Podaří se jim přežít, a mohou snad pomoci i ostatním?