Hrad orlů - Felton, Mark, 1974- (CPress, 2018)
Mark Felton, známý autor historických publikací, vás seznámí s opravdovým příběhem skupiny britských vojáků. Přestože jde o literaturu faktu, díky jedinečnému zpracování se kniha čte jako napínavý román. Druhá světová válka, boje na africké frontě. Díky Rommelovým počátečním úspěchům se v zajetí ocitá mnoho vysokých důstojníků britské armády včetně několika generálů. Jedna ze zajatých skupin je internována ve fašistické Itálii, konkrétně v přísně střežené věznici na hradě jménem Vincigliatta. Jsou to prominentní vězni, esa v rukávu samotného Mussoliniho. Ale nikdy nepodceňujte odhodlané britské vojáky a jejich touhu po svobodě, díky které se pokusí o nemožné. Jeden z největších příběhů války právě začíná…