Krvavá zima - Hildur Knútsdóttir, 1984- (Práh, 2018)
Patnáctiletá Bergljót už se nemůže dočkat zimních prázdnin. Island ale napadnou podivné bytosti z neznámých končin a všude, kam zavítají, po sobě nechávají kaluže krve. Zbývají poslední skupinky přeživších, roztroušené po ostrově. Bergljót a její tatínek nacházejí útočiště na Vestmanských ostrovech, maminka a mladší bratr zmizeli beze stopy. Bude rodina ještě někdy pohromadě? A podaří se zastavit vraždící monstra?