Přepadení ze vzduchu - Bonnier, Jonas, 1963- (Thrill (Kniha Zlin), 2018)
Detektivní thriller švédského autora, který je inspirovaný skutečnou událostí - překvapivou loupeží v centrále bezpečnostní agentury ve Stockholmu. Když 23. září 2009 skupina čtyř mladých Švédů přiletí helikoptérou do centrály bezpečnostní agentury G4S ve Stockholmu, tak dokáží během několika desítek minut nemožné. Z jednoho z nejstřeženějších míst na světě se jim podaří téměř bez odporu ukrást přibližně 40 milionů švédských korun a uprchnout. Každý ze čtveřice má vlastní důvody, které ho vedou k účasti na zločinu - chtějí zaopatřit rodinu, zapomenout na hrůzy vojenské služby nebo si jen splnit své životní sny. Ačkoli je skupina později dopadena, ukradené peníze se nikdy nenajdou. Kam je ukryli? A kdo stál v pozadí přípravy krádeže století?