Vědci, vynálezci a podnikatelé v Českých zemích. - Štoll, Ivan, 1935-2017 (Jonathan Livingston, 2017)
Ve čtvrtém svazku o pozoruhodných českých vědcích, vynálezcích a podnikatelích se opět setkáme s postavami, které ovlivnily mnohá odvětví a inspirovaly řadu mladých badatelů. Christian Doppler, Gregor Johann Mendel, Ernst Mach, bratři Ježkové, Viktor Kaplan, Erich Roučka. Jejich dílo, které proniklo daleko za hranice Rakousko-uherské monarchie či později Československé republiky, i jejich mnohdy nelehké osudy nás stále naplňují úctou. Je moudré si jména a odkaz těchto mužů připomínat i v dnešní době.