Bláto, pot a slzy : autobiografie - Grylls, Bear, 1974- (Jota, 2018)
Bear Grylls je muž, který vždy vyhledával ta nejextrémnější dobrodružství. Znají a obdivují ho miliony lidí – jako hlavní postavu celosvětově oblíbených dobrodružných seriálů, jako úspěšného spisovatele či jako hlavu skautského hnutí – protože Bear Grylls přežil tam, kam se odváží jen málokdo. Nyní poprvé Bear vypráví o svém akčním životě.