Galerie mrtvých - Carter, Chris, 1965- (BB art, 2018)
Devátý díl série detektivních thrillerů amerického autora, v němž Robert Hunter a Carlos Garcia vyšetřují případ, v němž pachatel ze svých obětí vytváří zvrácenou galerii mrtvých. Když jsou detektivové Hunter a Garcia z Losangeleského policejního sboru přivoláni na místo posledního zločinu, mají i oni problém pochopit brutalitu pachatele. Tělo oběti je znetvořeno a téměř celé svléknuto z kůže, na posledním zbývajícím kousku je ostrým nástrojem vyryta tajemná zpráva. Zanedlouho se na scéně objeví několik agentů FBI a vychází najevo, že sadistický zabiják zvaný Chirurg má již na svědomí nejméně tři další vraždy v jiných státech. Vyšetřovatelé se pokouší odhalit poselství skryté v latinských vzkazech o kráse, které jim pachatel zanechává. Ačkoli netuší, co ho k jeho hrozivým činům vede, jsou si jisti, že už má vyhlédnutou novou oběť. Dokáží proniknout do mysli vraha dostatečně rychle, aby mu zabránili přidat si do galerie mrtvých další "umělecké dílo"?