Dar boha slunce - Hawker, Libbie (Klokan (Alpress), 2018)
Aby mohl nový faraon oprávněně usednout na trůn, musí si vzít královskou dceru Ahmose, obdařenou božským vnuknutím. Očekává se také, že faraonovi dá syna. Jednou se jí zdá sen, že přivede na svět bohy milované dítě, s nímž Egypt dospěje ke slávě. Vize se nakonec splní, ale místo chlapce se k faraonově nelibosti narodí děvčátko. Oznámit Egyptu ženskou následnici by pro něj znamenalo pohromu.