Ohnivé pouto - Roberts, Nora, 1950- (Klokan (Alpress), 2018)
Irsko oplývá legendami a Branna, majitelka krámku Temná čarodějka s voňavým zbožím pro turisty, je nadšeně přiživuje. Statečně se tváří, že jí ke štěstí nic nechybí, i když se skrytě trápí pro Fina, svou pravou lásku. Jenže jejich společné budoucnosti stojí v cestě dávná minulost. Proto se Finn rozhodl odejít a zasvětit život práci. Ale copak práce může vyplnit propastnou prázdnotu?