Momentky - Nesvadbová, Barbara, 1975- (Ikar, 2018)
Kniha povídek známé české spisovatelky a novinářky. Povídky nejen o partnerských vztazích, ale i o vztazích mezi rodiči a dětmi. Momentky zachycují chvíle, kdy se náš život láme; jsou to okamžiky hlubokého štěstí i bolestných ztrát nebo fatálních rozhodnutí. „Jsou chvíle, které zůstanou v hlavě jako v albu. Navždy. Nemusíte je mít na fotkách. I přesto jsou nezapomenutelné. Štěstí se skládá z okamžiků. To ostatní je život.“ Nakladatelská anotace. Kráceno.