Než nastanou deště - Jefferies, Dinah, 1948- (Víkend, 2018)
Děj se odehrává ve třicátých letech 20. století v Indii, kam přijíždí hlavní hrdinka Eliza, která dostala zakázku na fotografickou dokumentaci života v mahárádžově paláci. A tam se vášnivě zamiluje. Ve třicátých letech 20. století přijíždí do Indie osmadvacetiletá ovdovělá fotografka Eliza, aby zdokumentovala život v knížecím paláci. V zemi Eliza do svých deseti let vyrůstala, ale po tragické smrti otce s matkou odjela do Anglie. Teď se vrací, odhodlaná věnovat všechny síly své první významné profesionální zakázce. V paláci mahárádži, kde má strávit rok života, se setká nejen s okouzlujícím mladým princem Džajem, ale také s intrikami, předsudky a zaostalými tradicemi. Vztah se vzdělaným pokrokovým Džajem jí otevírá oči i k tomu, aby začala chápat nespravedlivé politické poměry v zemi, ve všem silně podřízené arogantní britské správě. Když se přátelství mezi Elizou a Džajem změní ve vášnivou zakázanou lásku, nevyhnutelně nastává okamžik, kdy si každý z nich musí vybrat mezi povinností ke své rodině i zemi, a mezi hlasem srdce. Nakladatelská anotace. Kráceno.