Tajemství černé orchideje - Riley, Lucinda, 1966-2021 (Víkend, 2012)
Julia se po tragické havárii, při níž zahynuli její manžel a malý syn, vrací do míst svého dětství. Krajina kolem norfolského panství Wharton Park se pro ni stává útočištěm před okolním světem a vzpomínky na milovaného dědečka, pěstitele orchidejí v panských sklenících, jí dodávají sílu i v okamžicích nejhlubšího zoufalství. Navíc se ve Wharton Parku objevuje nový dědic panství, milý a laskavý muž, který tají podobné šrámy na duši jako Julia. Jejich zpočátku opatrná náklonnost se brzy mění v hlubší cit, ale Julia se mu brání, protože má pocit, že ztratila právo na štěstí. Majitel panství při rekonstrukci starého šlechtického sídla narazí na ukrytý deník Juliina dědečka. Když Julia odveze zápisky babičce Elsie, která se odstěhovala z Wharton Parku brzy po manželově smrti, Elsie se navzdory dávným slibům rozhodne, že je načase svěřit vnučce pravdu. Před užaslou Julií tak postupně začne odhalovat dávný tragický příběh lásky, který začíná na Wharton Parku těsně před válkou a pokračuje v exotickém Thajsku, vlasti orchidejí, které Juliin dědeček s takovou láskou po celý život pěstoval. Lásky, která dramaticky zasáhla do osudů několika obyvatel panství, ale také do osudu nádherného venkovského sídla, s nímž jejich životy zůstaly navždy spojeny. méně textu