Kroky v dešti - Gillerová-Brezníková, Katarína (Román (Motto), 2018)
Příběh Jolany a její dcery Diany začíná v roce 1979, kdy se Jolana musela vyrovnat s mnoha těžkostmi. O třicet let později začně Diana objevovat tajemství minulosti. Láska v nelehké době socialismu, utajený sňatek, manželova zrada. Středoškolačka Jolana se s tím vším musí smířit ještě před maturitou. O více než třicet let později čelí její dcera Diana následkům špatného rozhodnutí, které tragicky změní život její rodiny. Diana se postupně vyrovnává s novou situací, hledá východisko a nechtěně přitom objeví tajemství z minulosti svých blízkých... Minulost se nedá utajit. Spletitý příběh jedné rodiny od populární slovenské autorky. Nakladatelská anotace. Kráceno.