Doppler - Loe, Erlend, 1969- (Fleet, 2017)
Hlavní hrdina autorova druhého románu se po zdánlivě bezvýznamném pádu z kola dostává do hluboké osobní krize, kterou řeší tím, že se zcela stáhne do sebe, opustí ženu a děti a dosavadní pohodlný způsob života a rozhodne se přestěhovat do lesa. Společnost mu dělá losí mládě, jehož matku zastřelil kvůli potřebě jídla. Je to tedy román o lidské osamělosti, přechodu od aktivity k pasivitě, soukromém protestu proti společnosti a proti tomu, co se považuje za správné a korektní, proti konzumu a blahobytu.