Pohřbení - Masterton, Graham, 1946- (Host, 2018)
Šestý díl volné detektivní série o komisařce Katie Maguirové, která bude tentokrát pátrat po pachateli několik desítek let staré vraždy i řešit osobní dilemata. Další román nás opět zavádí na policejní komisařství v irském Corku, kde se komisařka Maguirová nikdy nebojí píchnout do pomyslného vosího hnízda. Ve venkovském Blarney jsou při renovaci starého domku objevena pod podlahou čtyři mumifikovaná těla. Roku 1921 zmizela čtyřčlenná rodina naprosto beze stopy, teď je nalezli zavražděné, každého s dírou po kulce v týlu. Vyšetřovatelé si tyto popravy rychle spojí s pohnutou historií Severního Irska, aktivitami IRA a nebezpečnými tajemstvími. Tady se nikdy nezapomíná ani neodpouští, takže Katie musí našlapovat velmi opatrně, aby nerozdmýchala starou nenávist. Mezitím musí čelit i výhružkám ze strany vychytralého kriminálníka Bobbyho Quiltyho, který prozatím vždy odešel od soudu bez trestu. Nyní má Bobby v moci Katiina přítele Johna, a nebude mít slitování. Co všechno bude Katie ochotná udělat pro záchranu těch, které miluje?