Sítě z pavučin - Keleová-Vasilková, Táňa, 1964- (Noxi, 2018)
Román známé slovenské autorky o síle mateřské lásky. Hlavní hrdinka pečuje o svou postiženou dceru za cenu nesmírného sebeobětování. Blanka je mladá a úspěšná herečka, křehká a silná zároveň, ale její osobní život je samý uzel, bolest a zklamání. Svůj osobní život si úzkostlivě chrání, a tak ani nejbližší kolegové a přítelkyně Zoja netuší, jaké tajemství skrývá. Jediným světýlkem pro ni je dcerka Alenka, která potřebuje hodně péče a lásky. Blanka se dlouho odhodlává rozmotat pavučinu lží, kterými zahalila svůj život, ale ta cesta je složitá a přináší s sebou další bolest a zklamání. Nakladatelská anotace. Kráceno.