Ochutnávačka - Alexander, V. S. (Klokan (Alpress), 2018)
Rodiče pošlou Magdu k příbuzným do Bavorska, aby ji uchránili před bombardováním Berlína. Od dívek jejího věku se očekává poslušnost a loajalita vůči třetí říši, Magda se dokonce stane ochutnávačkou jídla určeného pro samotného vůdce. Ve víru nebezpečných událostí se snaží nalézt svobodu i důstojnost a v neposlední řadě naplnit svou touhu po lásce, bezpečí a pomstě.