Hipík - Coelho, Paulo, 1947- (Argo, 2018)
Autobiografický historický román populárního brazilského spisovatele zachycuje období 60. a 70. let 20. století, kdy vrcholí celosvětové hnutí hippies a následně kulminují i dramatické světové události. Historicky nedávné události šedesátých a sedmdesátých let 20. století slavný brazilský autor dobře pamatuje a sám je naplno i prožil. Ve svém novém románu využívá svých osobních zkušeností, aby je vložil do příběhu dvou mladých lidí - Paula a Karly - kráčejících za duchovním poznáním do Nepálu. Svět zachvátilo hnutí hippies, prosazující především svobodu a odpor k válce a násilí. Zatímco dva hlavní hrdinové sedí v autobusu směr Káthmándú, odkrývají se i vzrušující životní osudy dalších lidí.