Čtvrtý králův pes - Niedl, František, 1949- (MOBA, 2016)
Děj románu zavádí čtenáře do doby Václava IV. Do království, kde každý bojuje s každým, se po mnoha letech vrací z Itálie Hynek Tas z Boru, tvrdě vycvičený středověký osobní strážce..