Ozbrojená žena : švédský rodinný thriller - Janouch, Katerina, 1964- (Mladá fronta, 2018)
Desátá kniha řady "rodinných thrillerů" v hlavní roli s porodní asistentkou Cecilií Lundovou. Na klinice, kde pracuje, dojde k násilné smrti mladého lékaře. Porodní asistentka Cecilie Lundová se spojí s dávnou známou v naději, že jí to pomůže znovu nalézt ztracenou rovnováhu a nabrat síly - fyzické i psychické. Na domácí frontě je sice momentálně celkem klid, i když dospívání nejstarší dcery Sofie není žádná pohádka, zato se však stahují mračna nad Ceciliinou prací. Soukromé porodní klinice Victoria, kde Cecilie pracuje, hrozí zrušení, a to ještě zdaleka není to nejhorší. Na klinice dojde k šokujícímu brutálnímu činu a krátce poté naleznou v její těsné blízkosti mrtvé tělo mladého lékaře. Že by spolu oba zločiny souvisely? Když vzápětí beze stopy zmizí studentka medicíny, která zřejmě o pozadí vraždy něco věděla, nedokáže už Cecilie dál nečinně přihlížet a opět se pouští do pátrání. Nakladatelská anotace.