Pět plus tři - Dahl, Arne, 1963- (Krimi román (Mladá fronta), 2018)
Třetí z řady švédských krimithrillerů s vyšetřovateli Bergerem a Blomovou. Oba jsou tentokrát ve více než svízelné situaci, zatímco švédské metropoli hrozí teroristický útok. Sam Berger je podezřelý z vraždy, kterou nespáchal, a jeho detektivní partnerka Molly Blomová sice o vlásek unikla smrti, avšak leží v kómatu. Navíc Stockholmu hrozí nejhorší teroristický útok ve švedské historii. Berger v bezvýchodné situaci přistoupí na spolupráci se švédskou tajnou službou. Skryje se na jednom z ostrůvků u stockholmského pobřeží a bezmocně čeká na pokyny šéfa zpravodajské služby. Nebezpečnému vrahovi, vlastizrádci a únosci nevinné dívky, který se snaží Bergerovi pomstít za každou cenu, tedy zatím nestojí nic v cestě a drahocenný čas ubíhá. Je Sam Berger řešení, nebo jen součást problému? Nakladatelská anotace. Kráceno.