Nevycházej po setmění - Tursten, Helene, 1954- (Detektivka (Motto), 2017)
Devítiletá Amelie se chystá na průvod svaté Lucie a potřebuje se jen zastavit doma pro zapomenutý kostým. Do školy se už ale nevrátí, najde se jen její mobil, vyzvánějící v kontejneru, a po dívce jako by se slehla zem. Neuplynou ani dva měsíce a v poklidném malém městečku Strömstad se ztratí další dítě – tentokrát je to malý chlapec Viggo. Je možné, že v okolí začal řádit pedofil? Netrvá však dlouho a nedaleko se najde zavražděný policista a poté dojde i ke žhářskému útoku, během něhož zemře nejbohatší a nejrozporuplnější obyvatel městečka Olof Sjöberg. Mají spolu všechny tyhle případy něco společného, nebo je prudký nárůst kriminality jen náhoda? To musí vyřešit Embla se svým týmem spolupracovníků.