Tufova dobrodružství - Martin, George R. R., 1948- (Plus, 2014)
Tisíc let putuje kosmická archa Vesmírem. Její posádka je dávno po smrti, ale náklad čeká na svého osvoboditele. Je to však děsivý náklad, zmrazené zárodky těch nejhorších oblud a netvorů z celé galaxie. Jestliže je někdo probudí k životu dojde k nejhoršímu a peklo bude jen rajskou zahradou. A přesně to se povede Havilandu Tufovi, dobráckému obrovi, vesmírnému obchodníčkovi, který miluje nade vše pivo a je pronásledován věčnou smůlou. Tuf si se zvířaty rozumí daleko lépe než s lidmi. V knížce se nachází celkem pět příběhů z galaktického obludária