V pavučině vztahů - Fielding, Joy, 1945- (Ikar, 2017)
Charlotte Webbová neboli Charley je kontroverzní sloupkařka, která provokuje nejen svými články, ale také svým životem. Vychovává sama dvě děti od dvou různých otců, s nimiž nežila, a nijak se tím netají. Se sestrami Anne a Emily se v podstatě nestýká. Její mladší bratr Bram je drogově závislý alkoholik. S otcem léta nemluví a s matkou se vídá teprve poslední dva roky po jejím návratu z Austrálie, kam před dvaceti lety utekla s jinou ženou. Jednoho dne se na Charley obrátí Jill Rohmerová, odsouzená za vraždy tří dětí spáchané obzvlášť krutým způsobem. Čeká na trest smrti a chce prý převyprávět svůj příběh. Charley taková výzva upoutá. Všichni ji přece považují jen za plytkého pisálka, který se na nic hlubšího nezmůže. Taky je třeba nějak porazit úspěšnější sestry, které už svůj úkol splnily a jako sestry Brontëovy, po nichž jsou pojmenované, se prosadily. A navíc Jillin advokát tvrdí, že Charley něco takového nezvládne Charley postupně začíná odhalovat Jillin příběh, který se až znepokojivě proplétá i s jejím osudem. Nejenže se sblíží s Jilliným právníkem, ale zdá se, že Jillina sestra Pamela znávala i jejího nezvedeného bratra. A když Jill začne tvrdit, že ji k vraždám dovedl někdo jiný, Charley má dojem, že je na stopě velkého odhalení. Ani v nejmenším však netuší, jaká překvapení a nebezpečí ji nakonec čekají...