Bretaňské světlo : šestý případ pro komisaře Dupina - Bannalec, Jean-Luc, 1966- (Euromedia, 2019)
Šestý detektivní román německého autora v hlavní roli s komisařem Dupinem nás opět zavádí do větrem ošlehané Bretaně, tentokrát do přímořského městečka Trégastel. Komisař Dupin dostal jeden z nejtěžších úkolů své dosavadní kariéry: má strávit dva týdny na dovolené jen odpočinkem. Ovšem ani krásné pláže bretaňského pobřeží Granit Rose, ani jeho přítelkyně Claire Lannoy nedokážou komisaře přesvědčit, že jeho podřízení zvládnou vyšetřování i bez něho. Je proto nadšen, když nečekaně zmizí v plážovém letovisku turistka a ještě více, když se někdo pokusí zavraždit poslankyni. Co tyto dva případy spojuje? Dupin tuší, že se za zdánlivě nesouvisejícími případy skrývá více, než je na první pohled patrné a rozhodne se odhalit pachatele. Aby mohl ve vyšetřování postoupit, musí se vydat na Sedm ostrovů, najít ukradenou sochu svaté Anny, a hlavně utajit svoje pátrání před přítelkyní a kolegy.