Dcera čarodějnice - Brackston, Paula (Knihy Omega, 2017)
Na jaře roku 1628 nalezne mladá Bess Hawksmith bezvládné tělo své matky viset ze stromu. Ví, že pouze jeden člověk ji může uchránit před stejným osudem - Gideon Masters, Warlock. Ví také, že jeho pomoc nebude zadarmo. V současnosti si Elizabeth v Anglii žije celkem spokojeně. Strávila staletí o samotě, hodně cestovala, přežila epidemie, války i smutek ze své nesmrtelnosti. Její osamělost náhle skončí, když se spřátelí s dospívající dívkou jménem Tegan. Ačkoli je to proti všem jejím zásadám, Elizabeth otevře své srdce Tegan a začíná ji trénovat na čarodějnici. Ale Gideon nespí a před ničím se nezastaví. Za svou pomoc si nárokuje Elizabethinu duši. A Bess nyní musí bojovat za záchranu sebe sama – a navíc, musí chránit dívku, kterou miluje jako svou dceru.