Dopis ze záhrobí - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2018)
Kriminalista Burger se svým týmem vyšetřuje vraždu mladé ženy a její dcery. Stopy vedou k amnestovanému kamarádovi ženina manžela. Píše se rok 1990 a vězni a přátelé Dušan a Gregor se těší na amnestii. Dušana pouštějí o týden dříve a Marie, Gregorova žena, dostává dopis, aby Dušana nechala u nich bydlet, než pustí i Gregora. Marie i s dcerou jsou však nalezeny zavražděné. Vyšetřovatel Eduard Burger a jeho tým mají jedinečnou možnost prokázat, že kvality jejich práce jsou špičkové bez ohledu na změnu politického režimu. Co se však na případu zdá jako jasné a jednoznačné, může být komplikovanější. Naplní Burger očekávání, která od něj má nejen nová demokratická společnost, ale především on sám?