Duch znojemských katakomb - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého (MOBA), 2019)
Oldřich z Chlumu přijíždí spolu s panošem Otou jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Vše je předem dohodnuto a jde jen o to, aby se ochota ze smíru veřejně potvrdila. Jenže hned druhý den zmizí jeden z mladých českých šlechticů...