Tichý zabiják - Kutscher, Volker, 1962- (MOBA, 2018)
Berlín 1930. Smrt zbožňované herečky Betty Winterové přivádí Gereona Ratha do berlínských filmových ateliérů. Mladý kolínský komisař působící na berlínském oddělení vražd brzy pozná stinné stránky hvězdného prostředí a je svědkem přelomové fáze filmové branže. Svět dobývá zvukový film a mnohým méně úspěšným při tomto přerodu ujíždí vlak: producentům, majitelům kin – i hvězdám němého filmu. Rath se během vyšetřování ocitne mezi bojovými liniemi soupeřících filmových producentů, dostane se do berlínské čínské čtvrti, do podsvětí a na samou hranici zákona. Zatímco při pohřbu Horsta Wessela vypukne pouliční bitva mezi nacisty a komunisty, musí se Rath klidit z cesty svému nadřízenému Böhmovi, který ho chce z případu odvolat...