Žena vlivného muže - Macháčová, Adriana, 1966- (Brána, 2015)
Táně Rainerové, manželce generálního ředitelé známé banky, ženě, která nikdy nepracovala a nemusela o ničem rozhodovat, se po odhalení manželovy nevěry zhroutí celý svět. Najednou přichází o lásku i o rodinné přátele, kteří ji přestanou zvát do společnosti. V těžké životní situaci se může opřít pouze o dvě ženy – o svou matku a o přítelkyni Noru, která Táně radí, aby Romanovi odpustila a zachránila si manželství. Ale přichází druhá rána, když Táňa poznává, že vše je ve skutečnosti úplně jinak a trojúhelník může být i čtyřúhelníkem… Příběh o vztahu muže a ženy, matky a dcery, o přátelství, soucitu, ale i velkorysosti.