Opak starostí : některá tajemství je lepší neodhalit-- - Lindelauf, Benny, 1964- (Albatros, 2014)
Dům U Devíti otevřených náručí, jak ho Boonovi pojmenovali, byl zchátralý a stál osaměle daleko od všech stavení až na konci cesty u hřbitova. Každý se mu zdaleka vyhýbal. Kdo by taky chtěl bydlet v domě, který přinášel smůlu a byl opředený tajemnými příběhy? Tady končil svět. Boonovi nevědí nic o temné minulosti. Kolik nadějí vkládali do nového domu, kde se chtěli usadit a začít znovu. Kéž by tak dům splnil sny tatiho a konečně se jim začalo dařit. Kéž by život na konci světa byl pro malou Jes, Muulke a Fing lepší než dosud. Mohou odhalit tajemství a usmířit nějakou tíživou vinu? Možná se konečně dočkají „opaku starostí“. Kniha byla přeložena do několika světových jazyků a získala mnoho mezinárodních cen.