Zkrocení mlsného muže - Ludvíková, Jitka, 1981- (Brána, 2015)
Hlavním hrdinou knihy je lékař, velký gurmán, požitkář a smolař v jednom. Jeho poklidný život narušují desítky malých katastrof, které jsou příčinou řady komických situací. Navzdory své nešikovnosti a smůle se se všemi potížemi vyrovná s osobitým humorem. Ať už je to nepovedený zálet, výlet do lázní, vodácká výprava či netradiční zážitky s psím členem rodiny. I přes lehký žánr poskytuje kniha čtenářům prostor pro krátké zamyšlení nad smyslem života.