Spolubydlící - Lauren, Christina (Jota, 2019)
Román populární americké autorky se odehrává nejen v prostředí muzikálových divadel na Broadwayi, ale i v newyorských ulicích, v barech a samozřejmě i v ložnicích hlavních hrdinů. Holland Bakkerová má byteček na Manhattanu, nenáročnou asistentskou práci v divadle a touhu stát se spisovatelkou. Už šest měsíců ale nenapsala ani řádku. Místo toho den co den postává ve stanici metra na Padesáté ulici a dychtivě poslouchá, když hraje Calvin s ďábelskými prsty na strunách kytary. Právě takového sólistu by nutně potřebovali v divadle, které vede Hollandin strýc. Jenže to má drobný háček: Calvin je ve Státech už pár let nelegálně. Nenašla by se nějaká cesta, jak pro něj získat povolení k pobytu? Co třeba fingovaný sňatek? Nakladatelská anotace. Kráceno.