Knihožrouti : tajný čtenářský spolek - Smolíková, Klára, 1974- (Laskavé čtení, 2019)
Aleš se Zorkou, kteří tráví v knihovně spoustu času, tentokrát objeví zcela novou knihovnu - knihobudku. V knihobudce ale někdo řádil, rozházel a zničil knihy. A tak oba třeťáci vyhlásí ničitelům válku. Pomáhá jim paní knihovnice i skřítkové knihožrouti.