Mistr úniků - Meltzer, Brad, 1970- (Metafora, 2019)
Dvě hodiny jízdy od Washingtonu DC se nachází americká vládní márnice pro případy nejvyššího zájmu a utajení. Nejdůležitější pohřební ústav ve Spojených státech. Aby zde vydržel pracovat, má Jim „Zig“ Zwicharowski jedno pravidlo: nikdy si případy nebrat osobně. Jenže ve chvíli, kdy přivezou nové mrtvé tělo – mladou seržantku Nolu Brownovou, která se v dětství kamarádila s Zigovou dcerou –, si Zig nemůže pomoct. Při bližším ohledání těla okamžitě zjistí, že tohle Nola není. Skutečně – dávná kamarádka jeho dcery je stále naživu. A na útěku. Zig odhaluje eskamotérský kousek rozehraný na nejvyšších mocenských místech – a při svém pátrání se dostává do historie až k slavnému muži jménem Harry Houdini. „Nolo, mělas pravdu. Utíkej.“