Nejtemnější úsvit - Martinez, Aly (Ikar, 2019)
Román popisuje rodící se vztah dvou lidí, kteří prožili osudnou ztrátu a ještě se s ní plně nesrovnali. Charlotte před deseti lety unesli šestiměsíčního syna z kočárku, když se snažila zachránit život jinému dítěti. Dodnes se s tím nesrovnala. Pracuje jako pneumoložka pro dospělé a ve svém oboru je nejlepší. Bohužel však nedokáže léčit děti, protože jí všechny připomínají její vlastní dítě, které ztratila. Porter je ovdovělý otec dvou dětí, z nichž jedno umírá a on je schopen pro jeho záchranu udělat cokoliv, a proto se snaží přimět Charlotte, aby se na jeho syna podívala. Vědomí ztráty, kterou každý z nich cítí v tom druhém, a vzájemná přitažlivost je velmi sblíží. Svítá naděje na lepší zítřky - co když se ale staré rány znovu otevřou, když je nalezeno tělo miminka v oblečení, které naposledy měl na sobě Charlottin syn? Je opravdu mrtev?