Šarlatáni - Cook, Robin, 1940- (Euromedia, 2019)
Napínavý thriller známého amerického autora z lékařského prostředí, v němž se opět ukazuje, že bezpečí, které přináší moderní medicína, je jen zdánlivé. Když při rutinní operaci bez zjevné příčiny umírá zcela zdravý muž, zdá se to být alespoň podezřelé. V okamžiku, kdy začne mrtvých přibývat, je jasné, že v Boston Memorial Hospital není všechno tak, jak by mělo být. Noah Rothauser nedávno získal pozici šéfa rezidentů v této supermoderní nemocnici vybavené hybridními operačními sály, ale to nemohl tušit, že nebude trvat dlouho, a bude řešit nejtěžší případ své kariéry. Vraždí někdo pacienty záměrně nebo někdo jen přecenil své lékařské schopnosti? Vynikající chirurg William Mason neváhá ani chvíli s obviněním anestezioložky Avy Londonové, ale ukazuje se, že vyřešení záhady ohrožující pověst celé nemocnice nebude tak snadné.