Vzplanutí - Březina, Jiří, 1980- (Detektivka (Motto), 2019)
Detektivní román, ve kterém poručík Volf na novém působišti v Praze řeší případ podivné smrti osamělé ženy. Tomáš Volf se ocitá na novém působišti a mezi kolegy příliš nezapadl. Na starost dostává případ ženy, která byla nalezená skoro celá spálená v jinak požárem nepoškozeném bytě. Případ se zdá zvláštní i vyšetřovateli požárů. Nadějí k posunu ve vyšetřování se tak může stát návrat ke starému případu, ve kterém figuruje podobně hrůzný nález.