Taladas : trilogie. - Pierson, Chris (DragonLance (Fantom Print), 2018)
Válka duší skončila. Takhisis je mrtvá. Na Ansalonu se hrdinové a bohové spojili, aby zachránili svět před zkázou. Nastal nový mír, víceméně. Na opačné straně světa, na kontinentu Taladas, potíže teprve začínají. Do světa se vrátila magie, která byla dlouho považována na ztracenou. Zemi pustoší přírodní katastrofy, národy svádí války, za dozvuků Bezbožné noci se dávají do pohybu temné síly. Ve stepích Tamíru ctižádostivý vládce sjednocuje barbarské kmeny a vyráží na jih plenit a krvavě dobývat... Mezi pevnostmi a městy minotauří Ligy se vítězný generál po letech na cestě vrací ke své rodině... Ve stínem elfská zlodějka stopuje tajemného nepřítele, který pátrá po soše naplněné tajuplnou magií... Jeden zemře, jeden bude žít a jeden ai bude přát smrt. Neboť v Taladasu se probouzí starodávné síly. Zdroj: obal knihy