Nyxia - Reintgen, Scott (King Cool, 2019)
Dobrodružná space opera pro mladé i dospělé čtenáře vypráví o nebezpečné výpravě za vzácnou vesmírnou materií. Osm rekrutů z řad lidí, kteří by rádi získali od osudu více nežli věčný úděl ztroskotanců, se vydává na nebezpečnou misi za nejcennější látkou ve vesmíru. Členem výpravy je i mladík Emmett, který by rád pomohl své živořící rodině a těžce nemocné matce. Projekt Genesis 11 je lákavý, ale také nesmírně záhadný, s velkou pravděpodobností selhání i smrti. Přesto se Emmett s ostatními účastníky chytá příležitosti a vydávají se na planetu Eden získat zde v komplikovaných podmínkách vzácnou Nyxiu. Látku, která může proměnit bídný život ve slávu a bohatství. Ovšem sám v sobě si každý musí srovnat, jak daleko až pro dosažení cíle hodlá zajít.