Máma - Keleová-Vasilková, Táňa, 1964- (Noxi, 2019)
Román o zdánlivě všedních radostech i strastech jedné rodiny, kterou stmeluje matka. Helga je třicet let šťastně vdaná, má dospělou dceru a syna a několik vnoučat. Vždy byla pro všechny pilířem lásky a porozumění, proto je zaskočena náhlým odstupem a kritikou vlastních dětí. S pomocí milujícího manžela se jí ovšem brzy podaří vše urovnat a vyřešit. Autorka v příběhu upozorňuje na nezastupitelnou funkci rodiny i v dnešní hektické společnosti.