Než jsme byly tvoje - Wingate, Lisa (Ikar, 2018)
Historický román inspirovaný skutečnými událostmi odhaluje jeden z největších amerických skandálů 20. století - organizovaný prodej dětí z chudých rodin bohatým náhradním rodičům po celé zemi. Když se bohatá Avery Staffordová vrací do svého domova v Jižní Karolíně, aby pomohla svému nemocnému otci, netuší, co náhodou zjistí. Začíná odhalovat tajemství svého původu spolu s děsivým příběhem desítek dětí ukradených z milujících rodin. Rill Fossová a její čtyři sourozenci žijí v Tennessee zkoušeném krizí 30. let 20. století, přestože rodina nemá příliš finančních prostředků, rodiče je milují a snaží se o ně starat, jak nejlépe mohou. Jednoho dne však přichází skupina cizinců a odvádí je do místního sirotčince, který je jen přestupní stanicí na cestě dětí do nových rodin. Rill spolu s ostatními zanedlouho pocítí krutost osob, které objevily vynikající možnost výdělku skrze prodej chudých bílých dětí bohatým náhradním rodičům. Avery se vydává vstříc děsivé pravdě, jejíž odhalení by konečně mohlo přinést spravedlnost i těm, kteří v ní již přestali doufat.