Ozvěna soumraku - Kinghorn, Judith (MOBA, 2018)
Dojemný příběh nepravděpodobného přátelství mezi paní a služkou na prahu první světové války. I přes hrozbu války v Evropě je roku 1914 budoucnost Pearl Gibsonové zářivá. Zajistila si místo jako komorná v bohaté šlechtické rodině z Northumberlandu a toto místo jí přinese nejen respekt, ale také možnost cestovat a žít v luxusu. Její nový život na skotském letním sídle u lady Ottoline Campbellové je smršť intrik a lesku, skandálů a důvěrností - a překvapivě se při tom všem se svou zaměstnavatelkou důvěrně spřátelí. Ale když v Evropě vypukne násilí, život Pearl i Ottoline se nezvratně změní. Když jsou jejich muži povoláni na frontu a zanechají je v očekávání špatných zpráv, Pearl si uvědomí, že se se svou paní musí podělit ještě o jedno poslední tajemství - o takové, které je spojí navždy. Nakladatelská anotace. Kráceno.