Ta druhá žena - Silva, Daniel, 1960- (HarperCollins Polska sp. z o.o., 2019)
Román z řady špionážních thrillerů s agentem Mossadu Gabrielem Allonem. Dávný případ zrady tu má své pokračování ve druhé generaci. Kdesi v zapadlé vesničce v andaluských horách žije tajemná Francouzka, která sepisuje své paměti. O muži, do něhož se před dávnými lety zamilovala v Bejrútu, o dítěti, jež se z této lásky narodilo... Ta žena v sobě uchovává nejpřísněji střežené tajemství ruských tajných služeb. Jen ona zná totožnost krtka, kterého Kreml už dávno nasadil do MI6. Během pátrání se Gabriel Allon se svými spolupracovníky dostává až k nejzapeklitějšímu případu 20. století ve světě tajných služeb. Ke zrádci, který dokázal dvacet let klamat své přátele a kolegy a pracoval pro Rusy. Kim Philby je sice už dávno mrtvý, ovšem jeho krev koluje v žilách dítěte zrady dál a má nakročeno k čím dál větší moci. Jestli jeho dědice může ve složité hře tajných služeb někdo odhalit, tak je to právě Gabriel Allon. Nakladatelská anotace. Kráceno.